PAGES

Monday, September 1, 2014

Χρηματοδότηση Ισλαμιστών στο Κόσοβο, του Ιωάννη Μιχαλέτου

Οι πρόσφατες συλλήψεις περί των 50 Ισλαμιστών στο Κοσσυφοπέδιο που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS, αποτελούν τη κορυφή του παγόβουνου σε ότι αφορά στην επέκταση των τρομοκρατικών δικτύων Ισλαμιστικής υφής στα Δυτικά Βαλκάνια.




Σύμφωνα με πηγές της KFOR, τα τελευταία 15 έτη, περίπου 300 εκατομμύρια Δολάρια έχουν "επενδυθεί" από διεθνή εξτρεμιστικά δίκτυα στο μη-αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ κράτος του Κοσόβου, με μεγαλύτερους δωρητές, τους υπηκόους της Σαουδικής Αραβίας, Κουβέιτ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κατάρ. Μόνο το 2013, υπολογίζονται σε 35 εκατομμύρια Δολάρια τα χρήματα που δόθηκαν προκειμένου να εκκινηθεί η διαδικασία μαζικής στρατολόγησης Αλβανών για να πολεμήσουν ως μισθοφόροι σε Συρία και Ιράκ.



Επιπλέον την παρούσα περίοδο εξήντα περίπου ΜΚΟ ερευνώνται στο Κόσοβο για διασύνδεση με τη διεθνή τρομοκρατία με ονόματα όπως,"Kosovo Aid and Development", "Κίνημα Φουάντ Ραμίτσι" και άλλες που στην ουσία είναι μετωπικές οργανώσεις Μεσανατολικών εξτρεμιστικών κύκλων.  Ένα από τα πρόσωπα που θεωρείται από τις εισαγγελικές Αρχές της Πρίστινα ότι παίζει σημαντικό και παν-Βαλκανικό ρόλο είναι ο "Ρασίντ Ντζαρούμ" ο οποίος χορηγεί μεταξύ των άλλων δάνεια άνευ επιτοκίου σε Αλβανούς προκειμένου να ανοίξουν επιχειρήσεις στην περιοχή. 



Συνδέεται με κύκλους Ισλαμιστών από το Κουβέιτ (Οργάνωση "Mercy International") που έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση. Οι συγκεκριμένοι Κουβετιανοί έχουν αναλάβει από το 2011 τη χρηματοδότηση Σύρων ανταρτών και επίσης είναι ενεργοί στους κόλπους της οργάνωσης ομπρέλας  "Social Reform Society" που αποτελεί βραχίονα υποστήριξης της Χαμάς, της Συριακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας όπως και της αντίστοιχης Αιγυπτιακής.  





Η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου μάλλον φαίνεται να επιθυμεί την εξάρθρωση των κυκλωμάτων αυτών λόγω της επιρροής που έχουν αποκτήσει αλλά και της ευθείας απειλής που αποτελούν για την ίδια τη τοπική ηγεσία και για την KFOR . Προς το παρόν ενεργή στήριξη σε επίπεδο πληροφοριών και ασφαλείας στη Πρίστινα προσφέρουν οι Βρετανοί, Γερμανοί και Ιταλοί, ενώ υπάρχει ανοιχτή γραμμή και συνεργασία και με τη Σερβία, καθότι οι ίδιοι κύκλοι συνδέονται με τους αντίστοιχους στην επαρχία Σάντζακ-Ράσκα της Σερβίας.



Τέλος η κατάσταση σε σχέση με τα προαναφερθέντα είναι πολύ χειρότερη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και με μικρή διάθεση των Αρχών να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, ενώ ανησυχία υπάρχει και στα Σκόπια λόγω της αδυναμίας των εκεί Αρχών να ελέγξουν κατ'ουσία τις πλείστες ομάδες εξτρεμιστών. 




Σύμφωνα με Αλβανό σύμβουλό της κυβέρνησης των Τιράνων και στενά συνδεόμενο με Αμερικανικούς πολιτικούς κύκλους, ο συνολικός αριθμός Βαλκάνιων τρομοκρατών την παρούσα περίοδο σε Συρία και Ιράκ μπορεί και να ξεπερνά τα 4.000 άτομα, στη συντριπτική πλειονότητα προωθήθηκαν στις εμπόλεμες ζώνες με την αρωγή της Τουρκίας και μέσω Κωνσταντινούπολης και με την πλήρη συνενοχή της εκεί ηγεσίας. 








"Κατήχηση" και "στρατολόγηση" Αλβανών υπηκόων Facebook



- https://www.facebook.com/krenaria.islame.3?fref=browse_search